Ga verder naar de inhoud

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Sinds 1982 begeleidt Mobiel 21 overheden, scholen en organisaties naar duurzamere mobiliteit en meer straten op mensenmaat. We bieden onze oplossingen aan op lokaal, regionaal, nationaal én Europees niveau.

Onze oplossingen

Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise ontwikkelden we beproefde oplossingen om schoolomgevingen veiliger te maken, mobiliteitsplannen te verduurzamen, vervoersarmoede te bestrijden en autovrij leven aan te moedigen. Ontdek hier hoe onze oplossingen ook jou helpen om stappen vooruit te zetten.

50
gemeenten organiseerden in 2023 een Autovrije Zondag
6.000+
mensen namen in 2023 deel aan 30 Dagen Minder Wagen
17
gemeenten organiseerden in 2023 fietslessen via De Fietsschool

Veilige schoolomgevingen en schoolroutes

Samen met jou bouwen we aan veilige, publieke ruimte waarin kinderen en jongeren zich zelfstandig kunnen, willen én mogen verplaatsen. Naar school, vrienden, de sportclub, het park ... in alle windrichtingen.

Deze oplossingen rolden we de voorbije jaren onder meer uit in Aartselaar, Bilzen, Brugge, Heusden-Zolder, Kortemark, Machelen, Oudsbergen, Rotselaar en Torhout.

Met Mobiel 21 kwam het 10-puntenplan veilige schoolomgeving in een stroomversnelling. De samenwerking bleek een win-win-win voor onderwijs, stad en experten.

Koen Timmerman
Beleidsmedewerker Stad Brugge

Slimme mobiliteitsplannen

We geloven in de kracht van participatie. Samen weten mensen meer dan apart. Met innovatieve methodes, handige tools en een multidisciplinaire aanpak maken we slimme mobiliteitsplannen die jouw gemeente klaarstomen voor de toekomst.

Deze oplossingen brachten we al in de praktijk in onder meer Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Buggenhout, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Hooglede, Hoogstraten, Kortessem, Lint, Peer, Pelt, Roeselare, Vilvoorde en Zandhoven.

Mobiel 21 vindt innovatieve oplossingen voor allerhande mobiliteitsvraagstukken. Ze maken de brug met andere maatschappelijke uitdagingen en omarmen de meerwaarde van technologie.

Han Tambuyzer
Managing Partner Nazka Mapps

Uitwegen uit vervoersarmoede

Samen strijden we tegen vervoersarmoede. Want je kunnen verplaatsen is een basisrecht. Iedereen moet ten volle aan de samenleving kunnen deelnemen. De fiets is daarvoor het uitgelezen vervoermiddel.

De Fietsschool werkte al met 59 gemeenten samen. Gedeeld Fietsplezier telt meer dan 20 lokale initiatieven.

Samen met Mobiel 21 slaagden we erin om toegankelijke, betaalbare en duurzame vervoersoplossingen voor mensen in armoede aan te reiken.

Marja Hermans
Directie-Assistente Welzijnszorg

Leefbare straten op mensenmaat

Met wervende acties en campagnes tonen we hoe geweldig autoluwe en autovrije straten zijn. We maken de openbare ruimte vrij voor mensen in plaats van machines. Daar geniet iedereen van: van bewoners en bezoekers tot lokale handelaars.

In 2023 organiseerden 50 gemeenten een dagje autorust, van Kortrijk tot Riemst. De campagne om de wagen een maand aan de kant te laten staan, telde datzelfde jaar 6.000 deelnemers.

Mobiel 21 toont hoe duurzame vervoersmiddelen ook hip en trendy kunnen zijn. Haar enthousiaste medewerkers slagen erin om verplaatsingen te voet en met de fiets op een frisse manier aan te moedigen.

Marleen Van der Velden
Stafmedewerker Landelijke Gilden

Een project op maat

Naast onze beproefde oplossingen bieden we ook advies, onderzoek, ondersteuning en samenwerking op maat. Zo helpen we jou om unieke uitdagingen te overwinnen. Contacteer ons om lokaal maatwerk aan te vragen of om een Europese samenwerking op te starten.

Wij staan voor jou klaar

Interesse in onze oplossingen? Laat het ons weten. Samen geven we jouw dromen, ideeën en plannen een boost.

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!