Ga verder naar de inhoud

30 Dagen Minder Wagen

Mobiliteit voor iedereen
Autovrij leven

30 Dagen Minder Wagen helpt elk jaar duizenden enthousiaste deelnemers om hun auto-routine te doorbreken en zich duurzamer te verplaatsen. Dat betekent een hele maand juni meer stappen, meer fietsen, meer openbaar vervoer nemen en meer autodelen. Dat doen we met tips én handige kortingen. De campagne is een gezamenlijke inspanning van alle leden van het Netwerk Duurzame Mobiliteit.

Verplaatsingen en avontuur zonder eigen wagen

Wie inschrijft voor 30 Dagen Minder Wagen krijgt:

  • heel veel tips en inspiratie via nieuwsbrieven, sociale media en de website
  • kortingen en voordelen bij partners als De Lijn, Cambio en Blue-bike
  • aanmoedigingen van een geweldige community met meer dan 6.000 deelnemers
  • vanzelf een goed gevoel omdat je ook iets goed doet voor de wereld

30 Dagen Minder Wagen in cijfers

6.000
Geregistreerde deelnemers
125.219
Autovrije dagen
€57.365
Kortingen en voordelen uitgedeeld

Wist je dat een auto maar liefst 95% van de tijd gewoon stilstaat?! Eigenlijk zou iedereen dus kunnen meedoen met 30 Dagen Minder Wagen :-)

Noémie Charlier (Lommel)

Hoeveel dagen minder wagen?

Niet hoeveel dagen min­der wagen maar wel hoeveel mensen mee­doen is belan­grijk. Om de groot­ste maatschap­pelijke uitdag­ing van de 21ste eeuw effi­ciënt aan te pakken hebben we niet enkele duizenden maar miljoe­nen Vlamin­gen nodig die zoveel mogelijk Dagen Min­der Wagen gaan rijden.

We zijn enorm trots op de impact die we met 30 Dagen Min­der Wagen realiseren. De cam­pagne bewijst dat een hele­boel mensen vin­den dat het anders kan en moet. Meer nog, dankz­ij de hoge respons op de enquêtes, kun­nen we belei­ds­mak­ers een unieke inkijk geven in hun bewee­gre­de­nen. Het resul­taat is een boeiend ein­drap­port boorde­vol inzicht­en en tips voor ver­be­ter­ing en veran­der­ing.

Aanbevelingen voor beleidsmakers

De campagen geeft de deelnemers niet alleen een uitdaging maar ook een megafoon om hun feedback in de oren van beleidsmakers te toeteren. Dankzij een mooi uitgedokterd opvolgsysteem met enquêtes en focusgroepen, slagen we erin om de input, suggesties en knelpunten van deelnemers maximaal te registreren. Die verwerken we vervolgens in een overzichtelijk rapport vol praktische aanbevelingen om de drempels voor duurzame mobiliteit zo veel als mogelijk weg te werken. Als we willen dat mensen zich rad­i­caal anders gaan ver­plaat­sen, dan is er ook een even rad­i­cale switch in het mobiliteits­beleid nodig.

De cam­pagne maakt mensen bewust van de alter­natieven voor het AUTOma­tisme. Dat is voor iedereen anders natu­urlijk, maar 30 Dagen Min­der Wagen doet mensen wel nadenken over hoe het anders kan.

Jan Devolder (Schaarbeek)
Dries_Mobiel-21-2023

Dries Janssens

Partner worden van 30 Dagen Minder Wagen?

Mobiliteit voor iedereen

Samen tegen vervoers­armoede

We maken komaf met vervoersarmoede. Want je kunnen verplaatsen is een basisrecht. Daarom geven we fietslessen aan volwassenen en doen we onderzoek. Iedereen moet kunnen geraken waar hij of zij moet zijn.

Verder lezen