Ga verder naar de inhoud

Onze initiatieven

We ondersteunen jou op heel wat manieren om samen werk te maken van meer straten op mensenmaat. Onze initiatieven helpen je om meer mensen te betrekken bij jouw plannen, vervoersarmoede de wereld uit te helpen en ervoor te zorgen dat kinderen veilig en vrolijk naar school kunnen.

Overzicht initiatieven

CIVINET .BE

CIVINET .BE verenigt Bel­gis­che steden en gemeen­ten om het max­i­mum uit Europese mobiliteit­spro­jecten te halen. Zo blijven we internationale voortrekkers op het vlak van duurzame mobiliteit.

Verder lezen

PING

PING is een laagdrempelige tool die beleidsmakers helpt om fietsen in hun stad of gemeente nog fijner te maken. En dat dankzij de inbreng en inzichten van lokale fietsers.

Verder lezen

ParkPAD

Een duurzaam parkeerbeleid start met een degelijke audit. Dankzij ParkPAD hebben gemeenten een instrument om hun parkeerbeleid te evalueren en bij te sturen.

Verder lezen

30 Dagen Minder Wagen

Een maand lang je auto aan de kant laten staan, lukt dat wel? Met de campagne 30 Dagen Minder Wagen helpen we iedereen om een maand lang te autominderen.

Verder lezen

Autovrije Zondag

Het opzet van Autovrije Zondag is simpel: straten en pleinen voor één dag autovrij maken zodat mensen alle ruimte krijgen om te fietsen, te skaten of rustig te wandelen.

Verder lezen

School op de Teller

Een kant-en-klaar lespakket leert leerlingen kritisch te kijken naar mobiliteit. Op basis van objectieve verkeerstellingen doen ze samen voorstellen voor een kindvriendelijke schoolomgeving.

Verder lezen

Schoolvervoerplan

In een schoolver­vo­er­plan breng je met alle betrokken par­ti­jen de gevaar­lijke en veilige pun­ten op weg naar school in kaart. Ontdek de interactieve aanpak van Mobiel 21.

Verder lezen

Aya op School

Aya is een knotsgek ruimtewezentje dat kleuters helpt ons verkeer beter te begrijpen. Scholen nemen gratis deel aan de campagne en krijgen lesfiches en campagnemateriaal.

Verder lezen

De Fietsschool

Fietsen is superflexibel. Toch zijn er heel wat mensen die nooit hebben leren fietsen. Dat beperkt hun bewegingsvrijheid. De Fietsschool brengt hier verandering in.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!