Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 12 items found.
Opinie

Maak je parkeerbeleid minder emotioneel

Wie aan par­keer­plaat­sen of ‑tarieven raakt, raakt mensen recht in hun hart, zo lijkt het wel. Het Europese project Park4SUMP leert ons dat kennis over parkeerbeleid vaak helpt om de hevige emoties te temperen.

Verder lezen
Opinie

Wat doet een Autovrije Zondag in de 21ste eeuw?

Is een Autovrije Zondag nog wel relevant in tijden van circulatieplannen, fietsstraten, autoluwe centra en lage-emissiezones?

Verder lezen
Opinie

Hoe houden we de nul?

Een blog over de etterende wonde in onze mobiliteit die al jarenlang maar niet genezen wil: verkeersdoden.

Verder lezen
Opinie

Afscheid van een auto

Een leven zonder eigen auto: velen dromen er misschien van, een pak minder zet ook echt de stap. Collega Jan vertelt hoe hij het aanpakte.

Jan deelt zijn verhaal
Opinie

Interview Koos Fransen: "De straat behoort aan mensen"

Koos Fransens werk situeert zich op de kruising van mobiliteit, openbare ruimte en maatschappelijke relevantie. Hij bedenkt hoe straten en steden gevormd en hervormd kunnen worden op maat van mensen.

Verder lezen
Opinie

Mobiliteit is kinderspel

Kindvriendelijke mobiliteit is goed voor iedereen. En toch wordt de invulling van onze publieke ruimte nog veel te weinig bekeken vanuit het perspectief van kinderen.

Verder lezen
Opinie

Interview Erik Wieërs: "Openbare ruimte als ontmoetingsplek in plaats van tussenruimte om van A naar B te geraken"

Sinds 2020 is Erik Wieërs de nieuwe Vlaamse Bouwmeester. Hij wil de Vlaming meer vertrouwd maken met de maatschappelijke dimensie van architectuur en hoe mobiliteit een hefboom is voor ontmoeting.

Verder lezen
Opinie

Luchtkwaliteit en fijn stof: extra zuurstof voor debat

Vuile lucht kost ons allemaal een aantal gezonde levensjaren. Minder ademen is geen optie. Dus moeten we op zoek naar andere manieren om gezondere lucht in te ademen.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!