Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 16 items found.
Opinie

Interview Koos Fransen: "De straat behoort aan mensen"

Koos Fransens werk situeert zich op de kruising van mobiliteit, openbare ruimte en maatschappelijke relevantie. Hij bedenkt hoe straten en steden gevormd en hervormd kunnen worden op maat van mensen.

Verder lezen
Opinie

Mobiliteit is kinderspel

Kindvriendelijke mobiliteit is goed voor iedereen. En toch wordt de invulling van onze publieke ruimte nog veel te weinig bekeken vanuit het perspectief van kinderen.

Verder lezen
Opinie

Interview Erik Wieërs: "Openbare ruimte als ontmoetingsplek in plaats van tussenruimte om van A naar B te geraken"

Sinds 2020 is Erik Wieërs de nieuwe Vlaamse Bouwmeester. Hij wil de Vlaming meer vertrouwd maken met de maatschappelijke dimensie van architectuur en hoe mobiliteit een hefboom is voor ontmoeting.

Verder lezen
Opinie

Luchtkwaliteit en fijn stof: extra zuurstof voor debat

Vuile lucht kost ons allemaal een aantal gezonde levensjaren. Minder ademen is geen optie. Dus moeten we op zoek naar andere manieren om gezondere lucht in te ademen.

Verder lezen
Opinie

Interview Eva Rovers: "Politiek is te belangrijk om alleen aan politici over te laten"

Belangrijke maatschappelijke veranderingen laten zich niet dicteren door wetten. Eva Rovers vertelt over de kracht van 'gewone mensen' om in opstand te komen, plannen te maken en de lol ervan in te zien.

Verder lezen
Opinie

De torenhoge prijs van snelheid

Het is verbijsterend wat we schijnbaar achteloos opofferen – of bereid zijn om op te offeren – aan snelheid in ons leven.

Verder lezen
Opinie

Parkeerplaatsen zijn voor auto's, toch?

Wat schaars is, is duur. En toch verkwanselen we in dit land miljoenen vierkante meter open(bare) ruimte om er auto’s, meestal gratis, op te parkeren. Kunnen we dat wel blijven doen?

Verder lezen
Opinie

Zonder auto geen job?

Cijfers tonen het aan: heb je geen auto, dan vind je moeilijker een job. Mobiel 21 onderzocht wat vervoersarmoede doet als je werk zoekt.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!