Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 20 items found.
Onderzoek & cijfers

2023 in cijfers

2023 was weer een jaar om in te kaderen. Duik mee in ons jaaroverzicht, speciaal voor jou netjes verpakt in een infographic boordevol sprekende cijfers.

Verder lezen
Whitepaper

E-book 30 Dagen Minder Wagen

Download het 2de e-book van 30 Dagen Minder Wagen boordevol tips, interessante interviews met even interessante mensen en een dikke Mobiquiz XL om je kennis te testen.

Verder lezen
Onderzoek & cijfers

Fietsende mama's tonen de weg naar meer verkeersveiligheid

In dit onderzoek nemen we het veiligheidsgevoel van fietsende moeders onder de loep. In welke situaties voelen ze zich onveilig en vooral waarom?

Verder lezen
Opinie

Van 50 naar 30: Coalitie Zone 30 hertekent bebouwde kom

Steeds meer gemeenten hanteren 30km/u in de bebouwde kom. Alleen gebeurt dat niet overal op dezelfde manier. Eenduidigheid in signalisatie en communicatie moet verwarring tegengaan.

Verder lezen
Tips & tricks

Zo organiseer je een Autovrije Schooldag

Werk maken van een schoolomgeving die echt kindvriendelijk is? Dan is een Autovrije Schooldag zeker iets voor jou.

Verder lezen
Straffe case

Fietsschool XS: Fietslessen voor kwetsbare kinderen

Vanaf 20 september biedt De Fietsschool gratis fietslessen aan voor lagereschoolkinderen in Leuven. In vier lessen leren kinderen die nog geen evenwicht kunnen houden op de fiets hoe ze zelfstandig moeten trappen. Zo genieten ze van meer bewegingsvrijheid.

Verder lezen
Opinie

Wat doet een Autovrije Zondag in de 21ste eeuw?

Is een Autovrije Zondag nog wel relevant in tijden van circulatieplannen, fietsstraten, autoluwe centra en lage-emissiezones?

Verder lezen

Tactical Urbanism: In actie voor een menslievende straat

Een handleiding om zelf te geen experimenteren in de openbare ruimte om jouw straat, wijk of buurt ten goede te veranderen.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!