Ga verder naar de inhoud

2023 in cijfers

Mobiliteit voor iedereen
Autovrij leven
Veilig naar school
Slimme gemeenten
Onderzoek & cijfers

Een geweldige nieuwe website (al zeggen we het zelf), een paar nieuwe collega’s (en één op pensioen), veel vruchtbaar onderzoek, veel mensen een paar moeilijke begrippen rond duurzame mobiliteit helder uitgelegd en uren en uren fietsles gegeven aan volwassenen... 2023 was weer een jaar om in te kaderen. Duik mee in ons jaaroverzicht, speciaal voor jou netjes verpakt in een infographic boordevol sprekende cijfers.

Gerelateerde inzichten

Straffe case

Minder mobiele mensen vinden aangepaste deelfiets op Gfietst.be

Het nieuwe platform Gfietst.be van G-sport Vlaanderen bundelt alle locaties in Vlaanderen waar minder mobiele mensen een fiets op hun maat kunnen huren. Doel van het platform is om echt iedereen te laten genieten van deugddoende fietstochten, ongeacht leeftijd, gezondheid of beperking.

Verder lezen
Straffe case

Sint-Niklaas toont de weg naar duurzame, stedelijke mobiliteit

Europese steden kunnen heel wat van elkaar leren op het vlak van duurzame mobiliteit. Daarom bracht het CIVITAS-initiatief vorige maand mobiliteitsprofessionals uit alle hoeken van Europa samen in Sint-Niklaas voor een studie- en netwerkingtour.

Leer meer
Mobiliteit voor iedereen

Samen tegen vervoers­armoede

We maken komaf met vervoersarmoede. Want je kunnen verplaatsen is een basisrecht. Daarom geven we fietslessen aan volwassenen en doen we onderzoek. Iedereen moet kunnen geraken waar hij of zij moet zijn.

Verder lezen