Ga verder naar de inhoud

Zo organiseer je een Autovrije Schooldag

Autovrij leven
Veilig naar school
Tips & tricks

Werk maken van een schoolomgeving die echt kindvriendelijk is? Dan is een Autovrije Schooldag een topidee. In ons draaiboek vind je niet alleen een hoop inspiratie maar ook een handig stappenplan om meteen in actie te schieten.

Een gratis draaiboek vol inspiratie

Tijdens zo’n Autovrije Schooldag wordt de straat van de school en soms ook omliggende straten een dag autovrij gemaakt. Zo komt er plaats vrij voor allerhande leuke klasactiviteiten, lekker midden op straat. Ga jij mee voor een Belgisch record Autovrije Schooldagen organiseren? Download dan snel ons gratis draaiboek en begin die plannen alvast te smeden voor een lente vol Autovrije Schooldagen!

Ja, stuur me het gratis e-book over Autovrije Schooldag

Een gratis e-book boordevol goede voorbeelden én originele ideeën om meteen in gang te schieten? Het zal wel zijn! Vul hieronder je gegevens in, dan krijg jij meteen de downloadlink in een nieuw venster.

Naam
Adres

Gerelateerde inzichten

Opinie

Maak je parkeerbeleid minder emotioneel

Wie aan par­keer­plaat­sen of ‑tarieven raakt, raakt mensen recht in hun hart, zo lijkt het wel. Het Europese project Park4SUMP leert ons dat kennis over parkeerbeleid vaak helpt om de hevige emoties te temperen.

Verder lezen
Straffe case

Fietsschool XS: Fietslessen voor kwetsbare kinderen

Vanaf 20 september biedt De Fietsschool gratis fietslessen aan voor lagereschoolkinderen in Leuven. In vier lessen leren kinderen die nog geen evenwicht kunnen houden op de fiets hoe ze zelfstandig moeten trappen. Zo genieten ze van meer bewegingsvrijheid.

Verder lezen
Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen