Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 63 items found.
Straffe case

Citizen science maakt fietsen in Brussel fijner

Om fietsen in de stad nog fijner te maken, schakelden Brussel en Mobiel 21 lokale fietsers in om zelf data over het fietsnetwerk te verzamelen met PING, een innovatieve citizen science tool.

Verder lezen
Opinie

Zonder auto geen job?

Cijfers tonen het aan: heb je geen auto, dan vind je moeilijker een job. Mobiel 21 onderzocht wat vervoersarmoede doet als je werk zoekt.

Verder lezen
Whitepaper

Fiets SUITE: structurele oplossingen voor fietsparkeren

Te weinig fietsparking is een belangrijke reden waarom veel mensen niet fietsen. Met Fiets SUITE bieden we architecten, bouwheren en lokale besturen structurele oplossingen.

Verder lezen
Tips & tricks

Zo organiseer je zelf een fietspool

Een fietspool of een wandelpool starten samen met andere ouders is helemaal niet zo moeilijk. En al zeker niet met deze praktische tips en mooie voorbeelden.

Verder lezen
Onderzoek & cijfers

Goede fietsenstallingen: een must aan stations

Fietsers willen hun fiets met een gerust hart kunnen achterlaten om aan treinstations of bus- en tramhaltes. Deze studie legt de basis om veilige en kwaliteitsvolle fietsparkings aan mobiliteitsknooppunten te ontwikkelen.

Verder lezen
Tips & tricks

Toolkit voor mobiliteitsmanagement

Je mobiliteitsprojecten plannen, monitoren en evalueren? Met de MaxSumo-toolkit zie je niets over het hoofd.

Verder lezen
Whitepaper

Buurtfietsenstallingen: Best practices onderzocht

Degelijke buurtfietsenstallingen spelen een belangrijke rol in hoe vaak mensen fietsen. Deze overzichtelijke handleiding helpt je de juiste keuzes te maken voor fietsenstallingen in woonbuurten.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!