Telraam wint prestigieuze prijs in Leipzig
Telraam, de verkeerssensor waarmee burgers zelf het verkeer in hun straat tellen, heeft op Velo-city in Leipzig de prestigieuze ‘Smart Pedal Pitch’ gewonnen. Ook in andere landen wint de Belgische tool aan populariteit.
Een prijs en een proefproject
De ‘Smart Pedal Pitch’ is een internationale competitie van het Velo-city-congres, de jaarlijkse wereldtop voor fietsfans en -professionals. De prijs beloont innovatieve en marktrijpe technologieën die steden kunnen inzetten om hun fietsmobiliteit te verbeteren. Dit jaar won Telraam de finale van het Noord-Ierse bedrijf See.Sense en het Oostenrijkse Velovio.
Naast internationale erkenning voor het innovatieve karakter van Telraam, is aan de prestigieuze prijs ook een mobiliteitsproject in de stad Leipzig verbonden. En dat ter waarde van € 17.000. Binnenkort zullen in Leipzig dus de eerste Telraam-sensoren in het straatbeeld verschijnen.
Populair in binnen- en buitenland
Leipzig is niet het eerste buitenlandse project voor Telraam. Wereldwijd zijn er bijna 2.000 Telraam-sensoren actief. De technologie wordt ook steeds meer gebruikt door ingenieursbureaus en mobiliteitsprofessionals. Zij gaan graag aan de slag met de hoogwaardige en objectieve verkeersdata die Telraam-sensoren verzamelen.
We hebben intussen meer dan 60 telnetwerken in binnen- en buitenland. Daar kwam onlangs nog een nieuw netwerk van 50 sensoren bij in San Francisco.
Business Development Manager bij Telraam.
Burgers brengen zelf verkeer in kaart
Telraam werkt via een sensor die burgers aan een raam aan de straatkant ophangen. Voorbijkomend verkeer wordt automatisch geteld en in categorieën ingedeeld. Het systeem maakt onderscheid tussen voetgangers, fietsers, auto's en vrachtwagens. Op www.telraam.net kan iedereen de verzamelde gegevens in real-time raadplegen.
Dankzij de technologie van Telraam kunnen burgers en beleidsmakers niet alleen lokale verkeersstromen monitoren, maar ook samenwerken aan een beter mobiliteitsbeleid op basis van betrouwbare data.
Gerelateerde inzichten
Sint-Niklaas toont de weg naar duurzame, stedelijke mobiliteit
Europese steden kunnen heel wat van elkaar leren op het vlak van duurzame mobiliteit. Daarom bracht het CIVITAS-initiatief vorige maand mobiliteitsprofessionals uit alle hoeken van Europa samen in Sint-Niklaas voor een studie- en netwerkingtour.
ParkPAD geeft gemeenten kompas voor beter parkeerbeleid
Samen met Mobiel 21 en lokale stakeholders evalueren verschillende Vlaamse gemeenten hun parkeerbeleid. Drie van hen rondden die evaluatie ondertussen af. Zij kregen een ParkPAD-certificaat en gaan nu met de inzichten uit de evaluatie aan de slag voor een beter lokaal mobiliteitsbeleid.
Participatie en innovatie voor een duurzame toekomst
We geloven in de kracht van participatie en innovatie. Omdat mensen samen meer weten dan apart. Met vernieuwende methodes en hedendaagse technologie bouwen we aan slimme gemeenten, klaar voor de toekomst.