Buurtfietsenstallingen: Best practices onderzocht
Degelijke buurtfietsenstallingen spelen een belangrijke rol in hoe vaak mensen fietsen. Wij gingen op onderzoek in Gent, Antwerpen, Brugge en enkele Nederlandse steden in Nederland om de trends in buurtfietsenstallingen te onderzoeken. De best practices verzamelden we in deze overzichtelijke handleiding voor lokale besturen.
De juiste fietsparking op de juiste plaats
Wie zijn fiets op een veilige en comfortabele manier kan parkeren, liefst op max. 200 m van zijn huis, springt ook vaker op de fiets. In opdracht van Fietsberaad Vlaanderen namen we de beste voorbeelden uit België en Nederland onder de loep. We bekeken de noden, het aanbod en locaties en verzamelden de resultaten in een overzichtelijke handleiding waarmee beleidsmakers hun fietsbeleid vorm kunnen geven.
Opvallende resultaten uit het onderzoek
zegt veel vaker te fietsen als er een fietsenstalling in de buurt is
kocht een nieuwe fiets omdat ze een buurtfietsenstalling kunnen gebruiken.
huurt een plek om de fiets te beschermen tegen diefstal en vandalisme.
Gerelateerde inzichten
Het Nieuwe Parkeren: jouw kompas voor beter parkeerbeleid
Integraal parkeerbeleid is een hefboom, met positieve effecten voor onze leefbaarheid, verkeersveiligheid, ruimtelijke kwaliteit en mobiliteit. In een whitepaper biedt Mobiel 21 lokale en Vlaamse beleidsmakers een kompas om werk te maken van zo'n integraal parkeerbeleid.
Onze brief aan Annick De Ridder, de nieuwe Vlaamse minister voor Mobiliteit
De eed is afgelegd, het nieuwe Vlaamse regeerakkoord ligt er. Tijd voor een brief aan minister voor Mobiliteit en Openbare Werken, Annick De Ridder. Over draagvlak en gevonden politieke moed voor meer duurzame mobiliteit.
Participatie en innovatie voor een duurzame toekomst
We geloven in de kracht van participatie en innovatie. Omdat mensen samen meer weten dan apart. Met vernieuwende methodes en hedendaagse technologie bouwen we aan slimme gemeenten, klaar voor de toekomst.