Bambinibox

Kinderen hebben al heel snel te maken met verkeer. Naar school lopen aan de hand van een ouder, spelen op de stoep, met een fiets of step naar een speelpleintje in de buurt of uit de wagen stappen aan een drukke weg. Ze begrijpen het verkeer nog niet, maar worden er wel dagelijks mee geconfronteerd. Om ermee vertrouwd te geraken, moeten ze kennis opdoen en vaardigheden trainen. Het is belangrijk om vanaf de kleuterschool die verkeerskennis, het inzicht in het verkeer en de verkeersvaardigheden te oefenen.

Jong geleerd is oud gedaan dus en kinderen die van jongsaf aan in contact komen met duurzame mobiliteit zullen later ook sneller geneigd zijn zich op een duurzame manier te verplaatsen. Daarom ontwikkelde Mobiel 21 een activiteitenbox voor de kleuterklas rond het thema duurzame mobiliteit. In de box zitten prentenboeken, speelgoed en enkele brochures. Twee kleine spelletjes en het mobiliteitsspel voor kleuters horen er ook bij. Voor de jongere kleuters zijn er twee duwfietsjes en twee fietswielen met stuur om mee door de klas te lopen. Een map met kopieerbladen en ideeën voor activiteiten geven we ook mee. Enkele dvd’s en een cd-rom vervolledigen de box.

De Bambinibox kan je gratis uitlenen en reserveren via secretariaat@mobiel21.be. De box ophalen of terugbrengen kan enkel via ons kantoor in Leuven. Scholen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen ook een box uitlenen bij Goodplanet. Contactpersoon: Arnout Ruelens, a.ruelens@goodplanet.be, 02 893 08 10. Voor scholen uit Limburg is een box beschikbaar via Mos Limburg.