Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 63 items found.
Onderzoek & cijfers

De digitale mobiliteitskloof in Vlaanderen

Niet iedereen is mee met de digitale nieuwigheden in de mobiliteitssector. Er is sprake van een kloof tussen verschillende bevolkingsgroepen in Vlaanderen. Mobiel 21 onderzocht hoe die digitale mobiliteitskloof er precies uitziet.

Duik in het onderzoek

Een fietsstraat, wat is dat?

Is het een straat alleen voor fiet­sers? Of mag er ook nog ander ver­keer door een fietsstraat? We leggen het uit in 2 minuten en 21 seconden.

Check het filmpje

Wegencategorisering, wat is dat?

Het is in ieder geval een draak van een woord. Maar het speelt een belan­grijke rol in hoe ons ver­keer ges­tu­urd wordt. We leggen het principe uit in 2 minuten en 21 seconden.

Check het filmpje

Sluipverkeer, wat is dat?

Dat je het liev­er niet in je straat hebt, weet je wel. Maar wat is ​‘sluipver­keer’ pre­cies? We leggen het uit in 2 minuten en 21 seconden.

Check het filmpje

Verkeer, wat is dat?

Waar komt het woord ​‘ver­keer’ eigen­lijk van­daan? En wat heeft ons ver­keer te mak­en met het werk­wo­ord ​‘verk­eren’? We leggen het uit in 1 min­u­ut en 21 seconden.

Check het filmpje

Een knip, wat is dat?

Een straat knip­pen? Klinkt moeil­ijk … Maar hoe doe je dat en waar­voor is het goed? We leggen het uit in 2 minuten en 21 seconden.

Check het filmpje
Straffe case

Wen-VELO: van nieuwe fietser tot blijvende fietser

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen van De Fietsschool ook na de fietslessen blijven fietsen? Door hen kwaliteitsvolle tweedehandsfietsen aan te bieden natuurlijk. En ook jij kan hierbij helpen!

Leer meer over wen-VELO’s

Tactical Urbanism: In actie voor een menslievende straat

Een handleiding om zelf te geen experimenteren in de openbare ruimte om jouw straat, wijk of buurt ten goede te veranderen.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!