Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 63 items found.

BE CYCLE: De fiets als mobiliteitsoplossing in asielcentra

In het Fedasil-project BE CYCLE werkt De Fietsschool samen met Groep Intro en HERW!N aan een duurzame aanpak voor fietsinitiatieven in Vlaamse en Brusselse asielcentra.

Verder lezen
Straffe case

Telraam wint prestigieuze prijs in Leipzig

Telraam, de verkeerssensor waarmee burgers zelf het verkeer in hun straat tellen, heeft op Velo-city in Leipzig de prestigieuze ‘Smart Pedal Pitch’ gewonnen. Ook in andere landen wint de Belgische uitvinding aan populariteit.

Verder lezen
Opinie

Wat doet een Autovrije Zondag in de 21ste eeuw?

Is een Autovrije Zondag nog wel relevant in tijden van circulatieplannen, fietsstraten, autoluwe centra en lage-emissiezones?

Verder lezen
Tips & tricks

E-book beleidsmakers vol tips voor Autovrije Zondag

Verdient jouw gemeente ook een Autovrije Zondag? Maak die plannen concreet en download alvast ons gratis e-book vol goede voorbeelden én superpraktische tips om meteen in gang te schieten.

Verder lezen

All For Zero: filmpjesreeks 'Mobiliteit voor Dummies'

Als het over mobiliteit gaat, kom je al eens moeilijke woorden of technische termen tegen. We leggen ze uit aan de hand van enkele grappige en verhelderende filmpjes.

Check de filmpjes

Een schoolstraat, wat is dat?

Nog een straat met een apart statu­ut. Wat de voorde­len zijn én wat er mag en moet, leggen we uit in 2 minuten en 21 seconden.

Check het filmpje

Parkeren, wat is dat?

Park­eren gaat over veel meer dan gewoon een plaat­sje voor je auto vin­den. Waarom par­keer­beleid zo belan­grijk is, leggen we uit in 2 minuten en 21 seconden.

Check het filmpje
Tips & tricks

3 formules voor Autovrije Zondag

Kies uit 3 formules voor advies en ondersteuning op maat van jouw Autovrije Zondag.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!