Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 73 items found.
Opinie

Van 50 naar 30: Coalitie Zone 30 hertekent bebouwde kom

Steeds meer gemeenten hanteren 30km/u in de bebouwde kom. Alleen gebeurt dat niet overal op dezelfde manier. Eenduidigheid in signalisatie en communicatie moet verwarring tegengaan.

Verder lezen
Tips & tricks

Zo organiseer je een Autovrije Schooldag

Werk maken van een schoolomgeving die echt kindvriendelijk is? Dan is een Autovrije Schooldag zeker iets voor jou.

Verder lezen
Opinie

Maak je parkeerbeleid minder emotioneel

Wie aan par­keer­plaat­sen of ‑tarieven raakt, raakt mensen recht in hun hart, zo lijkt het wel. Het Europese project Park4SUMP leert ons dat kennis over parkeerbeleid vaak helpt om de hevige emoties te temperen.

Verder lezen
Straffe case

Fietsschool XS: Fietslessen voor kwetsbare kinderen

Vanaf 20 september biedt De Fietsschool gratis fietslessen aan voor lagereschoolkinderen in Leuven. In vier lessen leren kinderen die nog geen evenwicht kunnen houden op de fiets hoe ze zelfstandig moeten trappen. Zo genieten ze van meer bewegingsvrijheid.

Verder lezen
Onderzoek & cijfers

Hoe maken we fietsen nog inclusiever?

Een nieuw rapport van Mobiel 21 brengt de diversiteit van fietsers in de Vlaamse centrumsteden in kaart. Het rapport biedt beleidsmakers inzichten en handvaten voor een inclusief en lokaal fietsbeleid.

Ontdek het rapport
Straffe case

Velodroomfabriek verovert Zoersel

Voor 'Velodroomfabriek' sprongen bewoners en begeleiders van verschillende zorginstellingen op de fiets om te genieten van wind in de haren en aandacht te vragen voor de mobiliteit van minder mobiele mensen.

Verder lezen
Tips & tricks

E-book gangmakers vol tips voor Autovrije Zondag

Inspiratie om je buren enthousiast te maken of de snelste manier om een Autovrije Zondag op de agenda van je gemeentebestuur krijgen? Dit e-book is voor iedereen die dringend een Autovrije Zondag nodig heeft.

Verder lezen

Staatssecretaris de Moor leert asielzoekers Arendonk fietsen

Voor de Internationale Dag van de Fiets op 3 juni springt Staatssecretaris voor asiel en migratie, Nicole de Moor, op haar fiets. In het opvangcentrum van Arendonk bezocht ze een pilootproject van BE CYCLE, dat asielzoekers leert fietsen.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!