Ga verder naar de inhoud

Word vrijwilliger

Wil je volwassenen leren fietsen? Of samen met minder mobiele mensen genieten van een deugddoende fietstocht? De strijd tegen vervoersarmoede is teamwork. Ook jouw warm hart en sterke schouders komen van pas.

Leer volwassenen fietsen

Fietsen is fantastisch. Het is een toegankelijk vervoersmiddel, ook voor mensen met weinig financiële middelen. Toch zijn er heel wat volwassenen die nooit hebben leren fietsen of die het fietsen in de loop der jaren verleerd zijn. Dat beperkt hun bewegingsvrijheid.

De Fietsschool helpt deze mensen in het zadel met laagdrempelige fietslessen. En daar heeft ze de hulp van vrijwilligers voor nodig.

Fietsen is gezond, milieuvriendelijk en goedkoop. Maar vooral ook heel leuk. Van die voordelen moet iedereen kunnen genieten.

Gerlinde
Vrijwilliger bij De Fietsschool in Leuven

Geef mensen weer wind in de haren

Jij kent het ook, dat gelukzalige gevoel van wind in de haren tijdens het fietsen... Jammer genoeg missen heel wat ouderen en minder mobiele mensen dat gevoel, gewoon omdat ze niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Daarom neemt Fietsen Zonder Leeftijd hen mee op deugddoende fietstochtjes met een riksja, een rolstoelfiets of een andere gedeelde fiets. Ga jij als vrijwilliger met hen op pad?

Vrijwilligers met professionele omkadering

Bij Mobiel 21 koesteren we jouw engage­ment voor meer duurzame mobiliteit. We staan onze vrijwilligers bij met raad en daad, en zorgen voor professionele coaching en begelei­d­ing. Daar hoort uiteraard een degelijke vri­jwilligersverzek­er­ing bij en in sommige projecten ook een vri­jwilligersver­goed­ing. Want jouw warm hart, gulle glimlach en sterke schouders maken mee het verschil.

Meld je aan als vrijwilliger

Heb je vragen over het vrijwilligerswerk bij Mobiel 21? Of wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger bij De Fietsschool of Fietsen Zonder Leeftijd? Laat het ons weten.

Naam