Ga verder naar de inhoud

Fiets SUITE: structurele oplossingen voor fietsparkeren

Autovrij leven
Slimme gemeenten
Whitepaper

Te weinig fietsparking is een belangrijke reden waarom veel mensen niet fietsen. Met Fiets SUITE bieden we architecten, bouwheren en lokale besturen structurele oplossingen.

Waar parkeer je je fiets?

Als je in een rijwoning of appartement woont is het niet altijd even gemakkelijk om parking te vinden voor je fiets. Uit studies blijkt bovendien dat mensen veel minder fietsen als ze geen parking in de buurt hebben. Gelukkig zijn er goede voorbeelden genoeg die creatieve oplossingen bieden. Wij verzamelden ze voor jou in Fiets SUITE.

Inspiratie en leidraad voor gemeenten

Kwaliteitsvolle fietsparkeerplaatsen dichtbij woningen zijn een belangrijke hefboom voor gemeenten om meer mensen op de fiets te krijgen. Ze verkleinen bovendien het risico op vandalisme en diefstal. Met Fiets SUITE geven we lokale beleidsmakers heel wat goede voorbeelden en richtlijnen om er werk van te maken

Voor (ver)bouwers en architecten

In een stedelijke omgeving fietsparking voorzien is niet altijd gemakkelijk. Dan helpt het als (ver)bouwer of architect om kennis en inspiratie te kunnen halen uit goede voorbeelden die een effectieve oplossing bieden op een beperkte opppervlakte. Met Fiets SUITE hebben ze nu een mooi overzicht van de mogelijkheden.

Elke_Mobiel-21-2023

Elke Franchois

Meer weten over de mogelijkheden voor fietsparkeren?

Gerelateerde inzichten

Tips & tricks

Zo organiseer je een Autovrije Schooldag

Werk maken van een schoolomgeving die echt kindvriendelijk is? Dan is een Autovrije Schooldag zeker iets voor jou.

Verder lezen
Opinie

Maak je parkeerbeleid minder emotioneel

Wie aan par­keer­plaat­sen of ‑tarieven raakt, raakt mensen recht in hun hart, zo lijkt het wel. Het Europese project Park4SUMP leert ons dat kennis over parkeerbeleid vaak helpt om de hevige emoties te temperen.

Verder lezen
Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen