Ga verder naar de inhoud

De Fietsschool blaast 10 kaarsjes uit

Mobiliteit voor iedereen

Vandaag geeft De Fietsschool laagdrempelige fietslessen voor volwassenen in tientallen Vlaamse gemeenten. Maar 10 jaar geleden begon het allemaal heel klein. Op deze verjaardag nemen we jou even mee terug in de tijd aan de hand van vijf bijzondere momenten.

2 april 2012

Er was eens een volwassene die niet goed kon fietsen, een vrijwilliger en een verlaten binnenplein in de Redin­gen­straat in Leuven...

Dat is hoe het verhaal van De Fietsschool in 2012 begon. Letterlijk met vallen en opstaan. Want dat hoort er nu eenmaal bij.

31 mei 2018

De Fietss­chool wint de Ashoka Award. De Fietss­chool kan daar­door deel­ne­men aan een tien­daags Lead­er­ship Pro­gramme in de Verenigde Staten, geor­gan­iseerd door de Amerikaanse ambassade.

Tijdens dat programma werd ze gecoacht rond thema's als impactmeting, alternatieve financiering, communicatie, en ga zo maar door. Een echte boost.

20 juni 2020

De Fietss­chool wordt hét plat­form en de ref­er­en­tie voor fietss­c­holen in Bel­gië. Onder de para­plu van De Fietss­chool vin­den ver­schil­lende aspecten hun onderdak, van fietsvaardigheid tot fietsbezit. Al die informatie is vanaf nu verzameld op www.defietsschool.be.

17 maart 2022

De Fietss­chool en Decathlon slaan de han­den in elka­ar om nog meer vol­wasse­nen te leren fiet­sen. De grote parkeerterreinen van Decathlon vormen de ideale leslocatie.

Meer weten over deze unieke samenwerking? Check dan de fijne pod­cast die Decathlon maakte.

29 maart 2022

De Fietss­chool zet mee haar schoud­ers onder de cam­pagne #Fietsvrij. Die helpt lokale besturen, in het kad­er van de oor­log in Oekraïne, om zelf fietsini­ti­atieven op te zetten en vluchtelin­gen de weg te wijzen naar fiet­s­lessen.

Binnenkort ook in jouw stad of gemeente?

Ook in jouw stad of gemeente zijn er waarschijnlijk volwassenen die niet goed kunnen fietsen, en daardoor moelijk op het werk, op hun opleiding of in de supermarkt geraken. Wil jij deze mensen meer bewegingsgvrijheid geven? Dan is De Fietsschool jouw partner.

Gerelateerde inzichten

Straffe case

Fietsschool XS: Fietslessen voor kwetsbare kinderen

Vanaf 20 september biedt De Fietsschool gratis fietslessen aan voor lagereschoolkinderen in Leuven. In vier lessen leren kinderen die nog geen evenwicht kunnen houden op de fiets hoe ze zelfstandig moeten trappen. Zo genieten ze van meer bewegingsvrijheid.

Verder lezen
Onderzoek & cijfers

Hoe maken we fietsen nog inclusiever?

Een nieuw rapport van Mobiel 21 brengt de diversiteit van fietsers in de Vlaamse centrumsteden in kaart. Het rapport biedt beleidsmakers inzichten en handvaten voor een inclusief en lokaal fietsbeleid.

Ontdek het rapport
Mobiliteit voor iedereen

Samen tegen vervoers­armoede

We maken komaf met vervoersarmoede. Want je kunnen verplaatsen is een basisrecht. Daarom geven we fietslessen aan volwassenen en doen we onderzoek. Iedereen moet kunnen geraken waar hij of zij moet zijn.

Verder lezen