Ga verder naar de inhoud

Toolkit voor mobiliteits­management

Slimme gemeenten
Tips & tricks

Als je professioneel met mobiliteit bezig bent, is het belangrijk dat je kan aantonen dat de geleverde inspanningen en kosten gerechtvaardigd zijn. De MaxSumo-toolkit helpt je om projecten te plannen, monitoren en evalueren.

Evaluatie op meerdere niveaus

MaxSumo biedt gestandaardiseerde begeleiding bij alle stappen van je project. Het is een logisch, eenvoudig en flexibel instrument om projecten op te zetten, bij te sturen en te evalueren. Bovendien werkt het instrument met verschillende beoordelingsniveaus. MaxSumo helpt onder meer een antwoord te formuleren op vragen als:

  • Bereikt mijn communicatie de juiste doelgroep?
  • Hebben mijn acties effect op duurzaam verplaatsingsgedrag?
  • Houdt de gedragsverandering stand zoveel aantal maanden na afloop van de acties?

Focus op gedragsverandering

MaxSumo onderscheidt zich van andere evaluatietools omdat het specifiek bedoeld is voor projecten die werken rond vrijwillige gedragsverandering. MaxSumo houdt daarom rekening met het langetermijnproces van gedragsverandering. Het proces van gedragsverandering wordt handig opgedeeld in kleinere stappen die gemonitord en geëvalueerd kunnen worden. Daardoor kan je mogelijke afwijkingen al in een vroeg stadium corrigeren.

Gerelateerde inzichten

Straffe case

ParkPAD geeft gemeenten kompas voor beter parkeerbeleid

Samen met Mobiel 21 en lokale stakeholders evalueren verschillende Vlaamse gemeenten hun parkeerbeleid. Drie van hen rondden die evaluatie ondertussen af. Zij kregen een ParkPAD-certificaat en gaan nu met de inzichten uit de evaluatie aan de slag voor een beter lokaal mobiliteitsbeleid.

Meer leren
Opinie

Waarom Mobiel 21 samenwerken zo super vindt

Els Van den broeck, algemeen directeur bij Mobiel 21, schuift aan tafel bij de Socius-podcast ‘Allemaal Politiek’ om te praten over succesvolle samenwerkingen als hefboom voor verandering.

Beluister de podcast
Slimme gemeenten

Participatie en innovatie voor een duurzame toekomst

We geloven in de kracht van participatie en innovatie. Omdat mensen samen meer weten dan apart. Met vernieuwende methodes en hedendaagse technologie bouwen we aan slimme gemeenten, klaar voor de toekomst.

Verder lezen

Nog meer inspiratie nodig?

Op de website van EPOMM, het Europees platform voor mobiliteitsmanagement, vind je nog veel meer inzichten en inspiratie.