Ga verder naar de inhoud

Themagids voor veerkrachtige mobiliteit

Autovrij leven
Slimme gemeenten
Whitepaper

Van pop-up fietspaden, over tijdelijke en permanente autovrije of autoluwe zones, tot parklets, In heel Europa zoeken ste­den naar duurzame oplossin­gen die toe­ganke­lijke, veilige en betaal­bare mobiliteit bevorderen. Een themagids van CIVITAS bundelt de goede voorbeelden en wijst de weg naar mensvriendelijke mobiliteit voor de lange termijn.

Veerkracht als maatstaf voor toekomstbestendige mobiliteit

Voor mobiliteitsprofessionals is het beheer en de integratie van veranderingsprocessen een grote uitdaging. De overstap naar duurzamere mobiliteit vraagt om ingrijpende veranderingen van het huidige vervoerssysteem en betere infrastructuur voor actief reizen, openbaar vervoer, gedeeld vervoer en e‑mobiliteit.

De thematische gids van CIVITAS, Planning for More Resilient and Robust Urban Mobility, introduceert het concept veerkracht van stedelijke mobiliteit. De gids bevat een hele reeks inspirerende casestudies uit verschillende Europese steden. Daarbij zitten ook enkele CIVITAS-projecten zoals Park4SUMP, dat Mobiel 21 in goede banen leidde.

Gerelateerde inzichten

Tips & tricks

Zo organiseer je een Autovrije Schooldag

Werk maken van een schoolomgeving die echt kindvriendelijk is? Dan is een Autovrije Schooldag zeker iets voor jou.

Verder lezen
Opinie

Maak je parkeerbeleid minder emotioneel

Wie aan par­keer­plaat­sen of ‑tarieven raakt, raakt mensen recht in hun hart, zo lijkt het wel. Het Europese project Park4SUMP leert ons dat kennis over parkeerbeleid vaak helpt om de hevige emoties te temperen.

Verder lezen
Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen