Ga verder naar de inhoud

PING wint Eurobike Award 2019

Slimme gemeenten

PING, de innovatieve tool waarmee fietsers zelf data verzamelen over hun fietservaringen, heeft een prestigieuze prijs gewonnen op Eurobike 2019 in Friedrichshafen.

Een prestigieuze prijs

Mobiel 21 en Bike Cit­i­zens hebben met PING onlangs de Eurobike Award 2019 weggekaapt in de categorie 'Concepts & Digital Projects'. De pro­fes­sionele jury in Friedrichshafen koos PING uit ruim 400 inzendin­gen.

Citizen science maakt fietsen nog fijner

PING is eenvoudige tool waarmee fietsers zelf gegevens verzamelen over hun fietsroutes, fietservaringen en de knelpunten die ze onderweg tegenkomen. Het enige wat ze daarvoor nodig hebben is een fiets, een PING-knop op hun stuur en een app op hun smartphone. Door data te verzamelen vanuit het perspectief van de fietser helpen ze steden en gemeenten om fietsen nog fijner te maken. Citizen science op z’n best!

Verschillende Europese steden gingen al met PING aan de slag, zoals bijvoorbeeld Brussel (2017), Amsterdam (2019) en München (2020). Ook jouw stad of gemeente kan de tool inzetten om fietsen nog fijner te maken. En dat samen met lokale fietsers.

Met PING kunnen fietsvrien­delijke ste­den en gemeenten hun infra­struc­tu­ur ver­beteren met behulp van data die het fiet­ser­snetwerk zelf genereert. Een geweldig idee.

de jury van Eurobike 2019
Elke_Mobiel-21-2023
Vragen over PING?

Elke Franchois

Gerelateerde inzichten

Straffe case

ParkPAD geeft gemeenten kompas voor beter parkeerbeleid

Samen met Mobiel 21 en lokale stakeholders evalueren verschillende Vlaamse gemeenten hun parkeerbeleid. Drie van hen rondden die evaluatie ondertussen af. Zij kregen een ParkPAD-certificaat en gaan nu met de inzichten uit de evaluatie aan de slag voor een beter lokaal mobiliteitsbeleid.

Meer leren
Opinie

Waarom Mobiel 21 samenwerken zo super vindt

Els Van den broeck, algemeen directeur bij Mobiel 21, schuift aan tafel bij de Socius-podcast ‘Allemaal Politiek’ om te praten over succesvolle samenwerkingen als hefboom voor verandering.

Beluister de podcast
Slimme gemeenten

Participatie en innovatie voor een duurzame toekomst

We geloven in de kracht van participatie en innovatie. Omdat mensen samen meer weten dan apart. Met vernieuwende methodes en hedendaagse technologie bouwen we aan slimme gemeenten, klaar voor de toekomst.

Verder lezen