Ga verder naar de inhoud

Webinar Elektrificatie en de impact op lokale overheden

Autovrij leven
Slimme gemeenten
Vorming
Inschrijven verplicht
Datum
23 mei 2024, 10:00u
tot 23 mei 2024, 12:00u
Locatie
online via MS Teams
Prijs
gratis

De omslag naar elektrische voertuigen versnelt. Die trend heeft een impact op de vraag naar laadinfrastructuur, op het lokale elektriciteitsnetwerk, en op het mobiliteitsbeleid van lokale overheden. Neem deel aan deze webinar en ontdek welke impact elektrificatietrends hebben op jouw gemeente.

Maar wat betekent dat concreet voor mobiliteitsschepenen en -ambtenaren? In een webinar op donderdag 23 mei (10-12u) gaan Mobiel 21 en CIVINET .BE op zoek naar een antwoord op die vraag. We behandelen kansen, uitdagingen en problematieken waar jij als lokale mobiliteitsprofessional vandaag, en zeker de komende jaren, mee te maken krijgt. Neem dus zeker deel!

Deelname aan de webinar is gratis. Voertaal is het Engels.

Dit hebben we voor jou in petto

Tijdens de webinar komen verschillende topics aan bod:

  • Europese wetgevende trends
  • het spanningsveld tussen laadinfrastructuur en ruimte voor voetgangers
  • de link tussen elektrificatie en parkeerbeleid
  • en ga zo maar door…

Via de registratielink kan je ook zelf nog topics en vragen doorgeven die je graag aan bod ziet komen.

Hoofdsprekers tijdens de webinar zijn Pedro Gomes, hoofd van de Clean Vehicles & Air Quality Working Group bij POLIS en Rosanne Vanpée, onderzoeker bij Transport & Mobility Leuven. Meer sprekers maken we de komende weken bekend.

Andere CIVINET-activiteiten in 2024

Naast deze webinar plant CIVINET .BE dit jaar nog andere activiteiten, gebaseerd op de input die we van steden en gemeenten kregen. Zo volgt in het najaar nog een webinar rond TEN-T en plannen we een plaatsbezoek om meer te leren over city access regulations. Meer info daarover volgt later.

Wat is CIVINET .BE?

CIVINET .BE is een lerend netwerk dat Belgische steden en gemeenten verenigt om het maximum uit Europese mobiliteitsprojecten te halen. Het netwerk helpt schepenen en ambtenaren om een overzicht te bewaren van wat er zich allemaal afspeelt op het Europese niveau.

Andere aankomende activiteiten

#Fietsverbinding Open Congresdag

19 juni 2024 – 09:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event

#Fietsverbinding is de laagdrempelige, open congresdag van de Fietsersbond voor en door fietsers in De Vooruit in Gent.

30 Dagen Minder Wagen

1 juni 2024 – 07:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event

Lukt het jou om je auto in juni zo weinig mogelijk te gebruiken? Ga de uitdaging aan en doe mee met 30 Dagen Minder Wagen. Wij helpen je goed op weg met tips, tricks en voordelen.

Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen