Ga verder naar de inhoud

De missie van Mobiel 21

Mobiel 21 zet mensen in beweging. Letterlijk en figuurlijk. We moedigen mensen aan om anders naar mobiliteit te kijken en zich actiever te verplaatsen. We timmeren samen met burgers en beleidsmakers aan een mental én een modal shift. Zo maken we duurzame mobiliteit tastbaar en toegankelijk voor iedereen.

© Stad Sint Niklaas, 2021

Mobiliteit als hefboom voor een betere wereld

Elke dag zijn miljoenen mensen onderweg. Naar het werk of een uitstapje tijdens het weekend: elke verplaatsing heeft een ander doel. En elk van die verplaatsingen telt, want samen hebben ze een grote impact op mens, milieu en maatschappij.

De manier waarop we ons verplaatsen bepaalt hoe onze straten en steden eruitzien, hoe gerust we ons onderweg voelen, en hoe gezond de buitenlucht is die we inademen.

Door kritisch naar onze verplaatsingen te kijken, kunnen we de impact ervan op mens, milieu en maatschappij een positieve draai geven. Want mobiliteit is een hefboom voor een betere wereld, met meer ruimte voor mensen in plaats van machines.

© Stad Rotterdam, 2021

Een hart voor mensen

De mens is onze leidraad. We bewaken de sociale dimensie van mobiliteit in al onze acties en activiteiten. Want duurzame mobiliteit moet aantrekkelijk zijn voor alle weggebruikers. Jong en oud. Mobiel en minder mobiel. Bij Mobiel 21 laten we niemand achter. Daarom zetten we elke dag onze schouders onder duurzame mobiliteit met, voor en door mensen.

Mee op missie met Mobiel 21

Duurzame mobiliteit tastbaar en toegankelijk maken voor iedereen, dat doen we niet alleen. Daarvoor werken we samen met mensen zoals jij.

Mobiel 21 is erkend als socio-culturele beweging door het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd en Media en maakt haar missie onder meer waar met steun van de Vlaamse overheid.