Ga verder naar de inhoud

Velo-Festival Bike Parade

Autovrij leven
Extern event
Geen registratie nodig
Datum
19 juni 2024, 19:00u
tot 19 mei 2024, 21:00u
Locatie
Kuipke, Citadelpark, 9000 Gent
Prijs
Gratis

Juni wordt één groot fietsfeest. Kijk, luister, geniet en doe mee aan de vele activiteiten op Velo-festival. Met Mobiel 21 staan we niet alleen paraat op Velo-city maar willen we voor geen geld ter wereld het hoogtepunt missen:de Bike Parade op woensdag 19 juni. Met duizenden mensen uit heel de wereld een geanimeerde fietstocht door Gent met aansluitend een après-fietsfeest. Inschrijven hoeft niet, kom gewoon naar ’t Kuipke - Citadelpark. We vertrekken om 19u.

Andere aankomende activiteiten

Turnhout - Klimaatcafé 30 Dagen Minder Wagen

27 juni 2024 – 19:45 u
Autovrij leven
Extern event

Een avond waarop je op een informele manier bijleert over klimaatthema's. Collega Jan geeft een inkijk in de rol van auto's in ons leven én vertelt over hoe hij met zijn gezin de stap heeft gezet om verder te gaan zonder eigen auto. Verder is er info over autodelen en de plannen van Turnhout voor meer regionale fietsverbindingen.

CIVITAS Forum 2024

1 oktober 2024 – 09:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Veilig naar school
Mobiliteit voor iedereen
Extern event

Het CIVITAS Forum is de jaarlijkse hoogmis van het Europese CIVITAS-initiatief. Het driedaagse event is de ideale gelegenheid om te netwerken met steden en mobiliteitsprofessionals uit heel Europa, en jezelf te verdiepen in baanbrekende mobiliteitsprojecten.

Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen