Ga verder naar de inhoud

Lezing: Low Traffic Neighbourhoods - Rachel Aldred

Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event
Reserveren verplicht
Datum
7 maart 2024, 17:00u
tot 7 maart 2024
Locatie
UA - Stadscampus Mutsaard | Ambtmanstraat 1, 2nd floor
Prijs
Gratis

Minder verkeer levert economische, sociale en ecologische voordelen op. In deze Engelstalige lezing gaat rachel Aldred in op die voordelen, en kom je meer te weten over de noodzaak van doordachte planning, evaluatie en inclusieve besluitvorming in duurzame stedelijke ontwikkeling.

Andere aankomende activiteiten

Turnhout - Klimaatcafé 30 Dagen Minder Wagen

27 juni 2024 – 19:45 u
Autovrij leven
Extern event

Een avond waarop je op een informele manier bijleert over klimaatthema's. Collega Jan geeft een inkijk in de rol van auto's in ons leven én vertelt over hoe hij met zijn gezin de stap heeft gezet om verder te gaan zonder eigen auto. Verder is er info over autodelen en de plannen van Turnhout voor meer regionale fietsverbindingen.

CIVITAS Forum 2024

1 oktober 2024 – 09:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Veilig naar school
Mobiliteit voor iedereen
Extern event

Het CIVITAS Forum is de jaarlijkse hoogmis van het Europese CIVITAS-initiatief. Het driedaagse event is de ideale gelegenheid om te netwerken met steden en mobiliteitsprofessionals uit heel Europa, en jezelf te verdiepen in baanbrekende mobiliteitsprojecten.

Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen