Ga verder naar de inhoud

Lezing over stadsnatuur door Matthew Gandy

Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event
Vorming
Registreren verplicht
Datum
20 februari 2024, 20:00u
tot 20 februari 2024, 22:00u
Locatie
De Singel (Blauwe zaal), Desguinlei 25, 2028 Antwerpen
Prijs
gratis

Wat is stedelijke natuur? En wat kan het zijn? In deze lezing gaat de gerenommeerde Britse stedenbouwkundige en stadsecoloog Matthew Gandy op zoek naar andere ontwerpmethodes, andere inzichten en voorbeelden die de mainstream fundamenteel uitdagen vanuit stadsecologie, inclusie, jongeren, tijdelijkheid ... Een pleidooi voor een natuurinclusieve, bioreceptieve architectuur die ontwerpers inspireert om de natuur in hun werk een plek te geven en te werken aan een groene, biodiverse en gezonde stad.

Andere aankomende activiteiten

Turnhout - Klimaatcafé 30 Dagen Minder Wagen

27 juni 2024 – 19:45 u
Autovrij leven
Extern event

Een avond waarop je op een informele manier bijleert over klimaatthema's. Collega Jan geeft een inkijk in de rol van auto's in ons leven én vertelt over hoe hij met zijn gezin de stap heeft gezet om verder te gaan zonder eigen auto. Verder is er info over autodelen en de plannen van Turnhout voor meer regionale fietsverbindingen.

CIVITAS Forum 2024

1 oktober 2024 – 09:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Veilig naar school
Mobiliteit voor iedereen
Extern event

Het CIVITAS Forum is de jaarlijkse hoogmis van het Europese CIVITAS-initiatief. Het driedaagse event is de ideale gelegenheid om te netwerken met steden en mobiliteitsprofessionals uit heel Europa, en jezelf te verdiepen in baanbrekende mobiliteitsprojecten.

Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen