Ga verder naar de inhoud

Lezing over stadsnatuur door Matthew Gandy

Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event
Vorming
Registreren verplicht
Datum
20 februari 2024, 20:00u
tot 20 februari 2024, 22:00u
Locatie
De Singel (Blauwe zaal), Desguinlei 25, 2028 Antwerpen
Prijs
gratis

Wat is stedelijke natuur? En wat kan het zijn? In deze lezing gaat de gerenommeerde Britse stedenbouwkundige en stadsecoloog Matthew Gandy op zoek naar andere ontwerpmethodes, andere inzichten en voorbeelden die de mainstream fundamenteel uitdagen vanuit stadsecologie, inclusie, jongeren, tijdelijkheid ... Een pleidooi voor een natuurinclusieve, bioreceptieve architectuur die ontwerpers inspireert om de natuur in hun werk een plek te geven en te werken aan een groene, biodiverse en gezonde stad.

Andere aankomende activiteiten

Low Traffic Neighbourhoods - Rachel Aldred

7 maart 2024 – 17:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event

Valuable insights into the economic, social, and environmental benefits of traffic reducing initiatives, emphasizing the need for thoughtful planning, evaluation, and inclusive decision-making for sustainable urban development.

European Social Work Conference

25 april 2024 – 00:00 u
Mobiliteit voor iedereen
Slimme gemeenten
Extern event

Sociaal werk is essentieel om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. De European Social Work Conference toont via uitdagingen, Europees onderzoek en best practices hoe sociaal werk een verschil maakt.

Autovrij leven

Meer straten op mensenmaat

We tonen hoe geweldig straten zijn als er meer plaats is voor mensen en minder voor auto's. Straten op mensenmaat met ruimte voor ontmoeting, spel, natuur, adem en rust. Enfin, straten om in te leven, dus.

Verder lezen