Fiets Suite - Een warm plekje voor je fiets

Architecten, bouwheren, steden en gemeenten doen hier gratis inspiratie op voor fietsstallingen in en rond de woning.

Waar stal je je fiets als je in een rijwoning of appartement woont? Uit studies blijkt dat mensen de fiets te snel links laten liggen als de tweewieler zich niet binnen handbereik bevindt. Als je een fiets buiten stalt, zal hij sneller verslijten en is hij ook niet beschut tegen vandalisme en diefstal.

Mobiel 21 stelt daarom enkele folders voor met goede alternatieven om je fiets een warm plekje te geven. Eén folder is voor verbouwers en architecten, met voorbeelden zodat je de fiets binnen een plaatsje kan geven. Een andere is voor de steden en gemeentes.  Zij kunnen bijvoorbeeld een stedenbouwkundige vergunning voor een nieuwbouwappartement weigeren wanneer er geen fietsenstalling voorzien wordt. Of ze kunnen fietsenstallingen plaatsen op plekken waar dat laatste niet mogelijk is. De folders en meer informatie kan je hiernaast terugvinden.

Het project werd afgerond in 2011, maar kreeg in 2012 een staartje. Dankzij extra steun van de Vlaamse Overheid kan Mobiel 21 het project beter bekend maken bij het grote publiek. Dit door onder andere het geven van gastcolleges aan architecten in spé en het maken van een filmpje en postkaarten.

Fiets Suite geniet de steun van de Vlaamse overheid en loopt in samenwerking met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten VVSG en NAV – de Vlaamse architectenorganisatie.

Vlaanderen, 2011 - 2012