Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Hier vind je een chronologisch overzicht van al onze afgelopen activiteiten. Wil je zelf een activiteit of vorming bijwonen? Bekijk de lijst van aankomende activiteiten hier.

2023 Annual POLIS Conference

29 november 2023 – 08:00 u
Slimme gemeenten
Extern event

Neem deel aan POLIS samen met honderden andere mobiliteitsprofessionals, ondernemers en beleidsmakers. Ontdek de innovatieve mobiliteitsoplossingen van steden en regio's uit de rest van Europa. En stoom je eigen stad of regio klaar voor de toekomst van slimme en duurzame stedelijke mobiliteit.

Online infosessie: Alles over Autodelen

27 november 2023 – 19:30 u
Autovrij leven
Extern event

Interesse om je eigen auto aan de kant te schuiven? Vraag je je af welke aanbieders van deelwagens actief zijn in jouw buurt, stad of regio? Autodelen.net beantwoordt al jouw vragen rond autodelen tijdens haar tweemaandelijkse infosessie.

Lezing Team Vlaams Bouwmeester over leefbuurten in Huldenberg en Mechelen

23 november 2023 – 19:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event

Panelgesprek over uitdagingen voor opdrachtgevers en ontwerpers om Leefbuurten te realiseren. Met het traject Leefbuurten zet het Team Vlaams Bouwmeester in op de toekomstbestendige herinrichting van de publieke ruimte in woonbuurten.

Studiedag Ruimte en Mobiliteit

16 november 2023 – 09:30 u
Autovrij leven
Extern event

Ruimte en mobiliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om de raakvlakken tussen beiden beter te begrijpen, organiseert Netwerk Duurzame Mobiliteit een studiedag over diverse thema’s als leefkwaliteit, natuur, knooppunten, gender, landelijke gebieden, ruimtelijke beleidsplanning en ga zo maar door.

Iedereen Mobiel: Studiedag Toegankelijke Mobiliteit

16 november 2023 – 09:00 u
Mobiliteit voor iedereen
Extern event

Reservaties, ontoegankelijke haltes, kapotte liften en roltrappen,... Heel wat mensen ondervinden ook in 2023 nog moeilijkheden bij het nemen van het openbaar vervoer. Deze studiedag onderzoekt oplossingen en kijkt naar best practices uit het buitenland.

EducationForClimate Day 2023

15 november 2023 – 09:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event
Vorming

Tijdens de Education For Climate Day neem je deel aan interactieve, online discussies. Laat je inspireren door goede voorbeelden, leg contact met anderen in de challenge hub en brainstorm samen over groene onderwijsoplossingen.

Klankbordsessie Coalitie van 30: Evaluatie van Zone 30

10 november 2023 – 09:30 u
Slimme gemeenten
Extern event

Na de invoering of uitbreiding van een zone 30 is het belangrijk om te evalueren of de zone het beoogde of gewenste effect heeft. In deze klankbordsessie lichten de Vlaamse Stichting Verkeerkunde, VVSG en Fietsberaad Vlaanderen toe hoe je zo'n evalutie best aanpakt en welke parameters er zijn.

Q-Park Student Award 2023

9 november 2023 – 13:00 u
Autovrij leven
Extern event

Jaarlijkse award voor de beste scripties, onderzoeksprojecten of opdrachten van hogeschool- of universiteitsstudenten over parkeren in de breedste zin van het woord. Uitgereikt door Erasmus Universiteit Rotterdam en Q-Park.