Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Hier vind je een chronologisch overzicht van al onze afgelopen activiteiten. Wil je zelf een activiteit of vorming bijwonen? Bekijk de lijst van aankomende activiteiten hier.

Beleidsbabbel: Fiets en natuur

28 maart 2024 – 20:00 u
Autovrij leven
Extern event

Hoe verhouden fiets en natuur zich tot elkaar? Je leert er meer over tijdens deze online beleidsbabbel van de Fietsersbond.

Flanders Technology & Innovation | People making places

16 maart 2024 – 00:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event

Tijdens het FTI-stadsfestival ga je proeven, voelen en ervaren waar de transitie naar een duurzamere toekomst vandaag al tot leven komt. Met meer dan 100 activiteiten in en rond Hasselt en Genk.

Webinar: Women in Cycling 2024

13 maart 2024 – 15:00 u
Autovrij leven
Mobiliteit voor iedereen
Slimme gemeenten
Extern event

Hoe maken we fietsen diverser en vrouwvriendelijker? Deze Engelstalige webinar duikt in een studie naar de diversiteit van fietsers, en brengt vrouwelijke gangmakers samen om na te denken over manieren om die diversiteit nog verder te versterken.

Vormingstweedaagse Bataljong

13 maart 2024 – 09:00 u
Autovrij leven
Veilig naar school
Vorming
Extern event

​​Neem deel aan het jaarlijkse netwerkevent voor jeugdambtenaren en leer meer over alle facetten van een sterk lokaal beleid voor jongeren en kinderen. Aan bod komen onder meer thema's als mobiliteit, openbare ruimte, leefbaarheid en nog zoveel meer.

Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2024

12 maart 2024 – 09:00 u
Autovrij leven
Veilig naar school
Extern event

Veilig verkeer is geen toeval, het is een keuze. Op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid nemen mobiliteitsprofessionals de veiligheid van ons verkeer onder de loep, en denken ze na over concrete oplossingen om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Denk en doe jij mee?

10 jaar Fietsberaad Vlaanderen

8 maart 2024 – 09:00 u
Mobiliteit voor iedereen
Autovrij leven
Veilig naar school
Extern event

Fietsberaad Vlaanderen bestaat 10 jaar in 2024. Dat vieren ze met een studiedag in het Vlaams Parlement die focust op verkeerveiligheid in het Vlaamse fietsbeleid.

Lezing: Low Traffic Neighbourhoods - Rachel Aldred

7 maart 2024 – 17:00 u
Autovrij leven
Slimme gemeenten
Extern event

Minder verkeer levert economische, sociale en ecologische voordelen op. In deze Engelstalige lezing krijg jij waardevolle inzichten in die voordelen, en kom je meer te weten over de noodzaak van doordachte planning, evaluatie en inclusieve besluitvorming in duurzame stedelijke ontwikkeling.

Vorming: Participatie & Mobiliteit

22 februari 2024 – 09:00 u
Slimme gemeenten
Extern event
Vorming

Na een succesvolle eerste editie in 2023, organiseert het Netwerk Duurzame Mobiliteit ook dit jaar een tweedaagse vorming rond burgerparticipatie en mobiliteit. Neem deel en ontdek hoe je burgers actief bij mobiliteitsbeleid betrekt.