
Heb je hulp nodig bij het opstarten of begeleiden van kleine en grote fietseducatie initiatieven. Je bent bij ons aan het goede adres voor partners of lesgevers.
Wens je een lokaal fietsinitiatief op te starten? Ben je op zoek naar de meest geschikte partners? Zoek je lesgevers? Wens je een train-de-trainer te organiseren waar deelnemers heel praktisch worden opgeleid om anderen te leren fietsen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag in ’t zadel!
We bieden infosessies en workshops aan voor verschillende doelgroepen (vb. senioren, nieuwkomers, anderstaligen, organisaties en bedrijven) rond vaardig en veilig fietsen, fietsen in groep, fietsen stimuleren, op pad met kids en fiets (voor ouders), wegcode voor beginnende fietsers, opfrissing van de wegcode voor fietsers, …
Mobiel 21 verzorgt ook fietslessen. We organiseren fietslessen voor volwassenen: vanop een veilige plek tot echt op de straat. Het doel is immers dat iedereen zich aan het einde van het traject zelfstandig met de fiets kan verplaatsen: naar de winkel, het werk of de school. Het lessenaanbod bestaat uit meerdere modules waarbij de deelnemers fietservaring gradueel opbouwen. We hebben ook fietslessen voor aspirant fietsdocenten: zelf kunnen of leren fietsen is iets anders dan anderen leren fietsen. Dankzij onze workshops voor fietsdocenten kunnen zowel vrijwilligers als professionelen lokaal verder aan de slag om mensen beter te leren fietsen.
Bovendien gaan we graag een stapje verder om lokale fietseducatie te verankeren. Wie systematisch fietslessen voor volwassenen wil aanbieden, kan zelf een fietsschool opstarten. Wij helpen bij de opstart, het proces, de eventuele opleiding van fietsdocenten of vrijwilligers en het uitzetten van natrajecten. Fietsvriendinnen geeft (allochtone) vrouwen de kans om fietservaring op te doen. Fietsduo’s doen dat per twee. Een ervaren fietser spreekt af met een beginnende fietser om samen leuke fietstochten te maken én ervaringen te delen. Met Fietsen zonder Leeftijd geven we het plezier van een stukje fietsen aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn. Met de riksja geraken ze weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter.