Ga verder naar de inhoud

Inzichten en praktijkverhalen

Met inzichten, inspiratie en praktische acties. Zo helpt Mobiel 21 jou om zelf werk te maken van meer straten op mensenmaat.


Niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Resultaten filteren

Filteren op Onderwerp

Filteren op type

A total of 15 items found.
Opinie

10 jaar Fietsberaad, 10 jaar fietsers op de voorgrond zetten

Fietsberaad Vlaanderen bestaat 10 jaar. Wij stelden programmamanager Wout Baert 5 vragen om de schijnwerpers te zetten op enkele hoogtepunten van hét kenniscentrum voor fietsen en fietsbeleid.

Verder lezen
Opinie

Eerst de shitshow, dan goednieuwsshow

2024 is op alle vlakken in mineur gestart voor (duurzame) mobiliteit. Afgeschafte bushaltes, absolute filerecords, doodgereden kinderen en gesloten treinloketten. Hoe krijgen we ons danig ontspoorde mobiliteitssysteem uit deze perfecte shitstorm?

Verder lezen
Opinie

Van 50 naar 30: Coalitie Zone 30 hertekent bebouwde kom

Steeds meer gemeenten hanteren 30km/u in de bebouwde kom. Alleen gebeurt dat niet overal op dezelfde manier. Eenduidigheid in signalisatie en communicatie moet verwarring tegengaan.

Verder lezen
Opinie

Maak je parkeerbeleid minder emotioneel

Wie aan par­keer­plaat­sen of ‑tarieven raakt, raakt mensen recht in hun hart, zo lijkt het wel. Het Europese project Park4SUMP leert ons dat kennis over parkeerbeleid vaak helpt om de hevige emoties te temperen.

Verder lezen
Opinie

Wat doet een Autovrije Zondag in de 21ste eeuw?

Is een Autovrije Zondag nog wel relevant in tijden van circulatieplannen, fietsstraten, autoluwe centra en lage-emissiezones?

Verder lezen
Opinie

Hoe houden we de nul?

Een blog over de etterende wonde in onze mobiliteit die al jarenlang maar niet genezen wil: verkeersdoden.

Verder lezen
Opinie

Afscheid van een auto

Een leven zonder eigen auto: velen dromen er misschien van, een pak minder zet ook echt de stap. Collega Jan vertelt hoe hij het aanpakte.

Jan deelt zijn verhaal
Opinie

Interview Koos Fransen: "De straat behoort aan mensen"

Koos Fransens werk situeert zich op de kruising van mobiliteit, openbare ruimte en maatschappelijke relevantie. Hij bedenkt hoe straten en steden gevormd en hervormd kunnen worden op maat van mensen.

Verder lezen

Doe je mee?

Goesting om samen met ons op weg te gaan naar een duurzamere wereld? We luisteren met veel plezier naar jouw plannen, voorstellen en vragen!