Persuitnodiging woensdag 31 mei : « Ping if you care! »

dinsdag, 30 mei, 2017

Pingen voor een veiligere fietsomgeving in Brussel
Op woensdag 31 mei 2017 om 11u krijgen de eerste Brusselse fietsers de Pingers overhandigd door Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets.

De pinger is een drukknop voorzien van bluetooth-technologie waarmee fietsers met een simpele druk op de knop kunnen aangeven waar ze zich als fietser onveilig voelen in het Brusselse verkeer. Deze campagne van het Brussels Gewest zal een kaart van Brussel opleveren met locaties waar ingrepen in de weginfrastructuur of de verkeerstromen aangewezen zijn.  De campagne wordt gecoördineerd door Mobiel 21 en maakt gebruik van de Bike Citizens-app.

Met een enkele druk op de knop, bevestigd aan het stuur of aan de kledij van de fietser, zal de fietser een Ping-signaal sturen naar de Bike Citizen-app op de smartphone. Met behulp van de GPS op de smartphone wordt de exacte locatie van de Ping bewaard. Aan het einde van de rit kan de gebruiker feedback geven bij de geplaatste Pings om indien nodig wat meer uitleg te verschaffen.

Ping if you care is een voorbeeld van een Smart City-burgerparticipatie, waarbij bewoners via digitale weg inbreng en feedback kunnen geven om het beleid aan te sturen en te verbeteren.

Alle verzamelde gegevens zullen naar verwachting tegen het einde van dit jaar in kaartvorm beschikbaar zijn.

Praktische informatie persmoment :
Datum: Woensdag 31 mei 2017 
Tijdstip:  Om 11u
Locatie:  Café Brass’art, Gemeenteplaats, Sint-Jans-Molenbeek

  • Presentatie door Bianca Debaets, Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid
  • Presentatie door Wim Billet, Projectcoördinator « Ping if you care »
  • Uitdelen van de Pingers aan de deelnemende fietsers

De Staatssecretaris en een aantal andere fietsers zullen ter plekke tonen hoe pinger werkt (foto- en beeldmateriaal mogelijk).

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys –  0489 933 325 – elaureys@gov.brussels

imageimageimage