Fietsvriendinnen - Samen op weg

Fietsvriendinnen met jouw organisatie of in jouw stad of gemeente?

Fietsvriendinnen wil allochtone vrouwen de kans geven om fietservaring op te doen. Fietsen is een vaardigheid die voor velen tijdens de kindertijd werd aangeleerd en tevens een gemakkelijke en kosteloze manier om zich te verplaatsen. Toch zijn er nog steeds volwassenen die niet of moeilijk kunnen fietsen. Het gaat dan vooral om allochtonen en nieuwkomers, soms ook om senioren.

Een ervaren fietser spreekt af met een beginnende fietser om samen leuke fietstochten te maken. Zo wint de beginnende fietser geleidelijk zelfvertrouwen op de weg en beleven ze samen heel wat gezellige momenten. Het lokale projectteam zorgt voor de gepaste omkadering zoals een kennismakingsmoment, een opfrissing van de wegcode en een slotevenement met een fietstocht en picknick, enz.

Leuven is koploper in het project, de integratiedienst van de stad zette dan ook volop haar schouders onder dit project. Verschillende andere steden en gemeenten volgden reeds het goede voorbeeld van Leuven, zoals Asse-Zellik, Antwerpen-Deurne, Lokeren en Genk.

In 2016 begeleidt Mobiel 21 Fietsvriendinnenprojecten in volgende vier gemeenten: Genk, Liedekerke, Aalst en Lokeren.

Ben je geïnteresseerd om in jouw stad of gemeente of met jouw organisatie Fietsvriendinnen op te zetten? Neem dan contact met ons op om een eventuele samenwerking te bespreken en download via de link rechts op deze pagina het 'Draaiboek Fietsvriendinnen'.

Wens je als eerste stap fietslessen voor volwassenen te organiseren, dan kun je alsvast lezen hoe wij dit in Leuven aanpakken via de Fietsschool Leuven via het project Lokale Fietsontmoetingen of via deze algemene projectpagina.

Fietsvriendin worden?

Voor Leuven, Genk, Liedekerke, Aalst en Lokeren is het projectteam nog op zoek naar fietsvriendinnen.
Geïntereseerd? Neem contact op met Ine Bosmans: 016/31.77.01.

Vlaanderen, 2007-heden