Fietsacademie.Vlaanderen

Mobiel 21 heeft vele jaren ervaring met het opstarten van allerhande kleine en grote fietsinitiatieven. Onder de noemer Fietsacademie.Vlaanderen komen we sinds 2016 tegemoet aan de stijgende vraag naar fietslessen voor volwassenen. Zo willen we op een laagdrempelige manier een gebundeld aanbod creëren en bekendmaken aan iedereen die (anderen) wil leren fietsen.

Waarom?
Meer mensen (veiliger en vaardiger) op de fiets, daar draait het om bij Fietsacademie.vlaanderen. Fietsen is een vaardigheid die meestal wordt aangeleerd in de kindertijd. Voor veel mensen blijft fietsen vanaf dan deel uitmaken van het dagelijkse leven. Kunnen fietsen is echter niet voor iedereen een evidentie. Sommige mensen hebben nooit leren fietsen. Anderen zijn onzeker geworden na jaren zonder de fiets of zijn op zoek naar een ander soort fiets die past bij hun levensstijl en noden, zoals bijvoorbeeld een elektrische fiets of bakfiets.

Wat doen we?
Via Fietsacademie.Vlaaanderen bieden we een platform aan voor fietseducatie in Vlaanderen. Met gratis informatie en een aanbod met informatiesessies, praktische fietslessen voor volwassenen (die willen leren fietsen) en workshops voor toekomstige fietsdocenten (die zelf fietslessen aan volwassenen wil geven). We helpen bij de opstart van projecten zoals fietsschool of fietsvriendinnen.

Meer info?
Website Fietsacademie.vlaanderen.