Autovrije Zondag - Terug in de tijd of blik op de toekomst?

Organiseer een Autovrije Zondag in jouw stad of gemeente!

De Autovrije Zondag is al jaren een hoogdag voor de zwakke weggebruikers. Ook dit jaar worden de centra van tal van steden en gemeenten één dag autovrij gemaakt, ditmaal op zondag op 17 september 2017 tijdens de Week van de Mobiliteit.

Het concept:
Het concept is ondertussen gekend. Straten en pleinen worden autovrij gemaakt. Bewoners en bezoekers krijgen alle ruimte om te fietsen, te skaten of ontspannen te wandelen. Voor verenigingen is dit hét moment om met hun werking naar buiten te komen. Lokale besturen pakken uit met hun plannen en verwezenlijkingen op het vlak van duurzame mobiliteit. Kortom een positieve en gemoedelijke zondag voor iedereen!

En als toemaatje...
Deelnemen is voor elke gemeente en stad interessant! Eén autovrije zondag is al voldoende voor een meetbaar effect op de luchtkwaliteit. In het kader van de (inter)gemeentelijke burgemeesterconvenanten en klimaatengagementen is dit initiatief bovendien dé manier om burgers bewust te maken van hun eigen rol in het beperken van CO2-emissies. Actieve verplaatsingen per fiets of te voet dragen bovendien bij tot hun gezondheid. Deelnemende steden en gemeenten scoren dus tweemaal: gezonde burgers én een gezonde leefomgeving.

Nog niet overtuigd? Bekijk het promofilmpje.

Hoe begint u eraan?
Hebt u er geen idee van hoe zo’n autovrije zondag aan te pakken? Doe dan een beroep op onze expertise. Mobiel 21 heeft al meerdere jaren ervaring in het ondersteunen en begeleiden van Autovrije Zondagen. Zoals elk jaar krijgen steden en gemeenten die zich vóór 19 mei inschrijven een gratis pakket aan materialen. Voor latere inschrijvingen geldt: gratis pakket zolang de voorraad strekt.

Twijfel vooral niet langer en geef uw stad of gemeente (opnieuw) een dagje welverdiende autorust! Zit u nog met vragen? Bel of e-mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

De Autovrije Zondag is een initiatief van Mobiel 21 vzw in samenwerking met het Netwerk Duurzame Mobiliteit en met steun van de Vlaamse Overheid.

In Leuven organiseert Mobiel 21, samen met de stad, ook een Autovrije Zondag. Die vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van augustus.

Vlaanderen, 2009 - heden

Image: 
Tags: 
Contact: