Autovrije Zondag

In 2017 valt Autovrije Zondag op 17 september, tijdens de week van de Mobiliteit.

De Autovrije Zondag is al jaren een hoogdag voor de zachte weggebruikers. Ook dit jaar worden de centra van tal van steden en gemeenten één dag autovrij gemaakt, ditmaal op zondag op 17 september 2017 tijdens de Week van de Mobiliteit.

Het concept:
Het concept is ondertussen gekend. Straten en pleinen worden autovrij gemaakt. Bewoners en bezoekers krijgen alle ruimte om te fietsen, te skaten of ontspannen te wandelen. Voor verenigingen is dit hét moment om met hun werking naar buiten te komen. Lokale besturen pakken uit met hun plannen en verwezenlijkingen op het vlak van duurzame mobiliteit. Kortom een positieve en gemoedelijke zondag voor iedereen!

Hoe begin je eraan?
Heb je er geen idee van hoe zo’n autovrije zondag aan te pakken? Doe dan een beroep op onze expertise. Mobiel 21 heeft al meerdere jaren ervaring in het ondersteunen en begeleiden van Autovrije Zondagen. Zoals elk jaar krijgen steden en gemeenten die zich vóór 19 mei inschrijven een gratis pakket aan materialen. Voor latere inschrijvers geldt: gratis zolang de voorraad strekt.

Heb je interesse ?
Twijfel vooral niet langer en geef jouw stad of gemeente (opnieuw) een dagje welverdiende autorust! Zit je nog met vragen? Bel of e-mail ons gerust. Wij helpen je graag verder.

De Autovrije Zondag is een initiatief van Mobiel 21 vzw in samenwerking met het Netwerk Duurzame Mobiliteit en met steun van de Vlaamse Overheid.

In Leuven organiseert Mobiel 21, samen met de stad, ook een Autovrije Zondag. Die vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van augustus.

Autovrije Zondag